top of page

ZAAL1

Bibliotheek en grandcafé

Een plek waar waargebeurde verhalen een podium krijgen om gehoord te worden en waar het zich opbouwt tot een archief vol emoties. In dit project ziet u voornamelijk de traditionele sferen van het theater toegepast in de vormgeving van een bibliotheek en grand café. 

Gegevens:
Start project: Oktober 2021
Ontwerp aangeleverd: Januari 2022
Ontwerp en tekeningen: Sander van der Lecq

Project

Opdrachtgever: Studieproject
naam project: Zaal1

Expositie data
- Januari 2022 Deventer

 

Zaal1

De huidige vormgeving is ontstaan naar aanleiding van een vormstudie in een verschaalde maquette. Hierbij is vooral gekeken naar het gebruik van organische of geometrische elementen in de vormgeving van de ruimte. Lecq Design heeft uiteindelijk een bibliotheek met grandcafé ontworpen waar je puur kennismaakt met waargebeurde verhalen binnen Nederland.

 

Bij binnenkomst is de bezoeker direct omhult met heel veel verhalen en sta je letterlijk in de boekenkast wat zich in de loop van de tijd omzet tot een echt archief.

 

Door de sfeer van het theater van toen toe te passen, creëer je het gevoel of je naar een luxe en warme plek gaat voor een waargebeurde voorstelling. In feite kun je binnen de deuren van Zaal1 een plek uitzoeken om rustig een verhaal te lezen, dit kan tevens onder het genot van een warme drank of een huisgemaakt gerecht wat in de foyer van de bibliotheek beschikbaar is.

 

Een andere mogelijkheid is om een abonnement af te sluiten waarbij je de beschikking hebt om een boek meerdere dagen mee naar huis te nemen, waarbij je in je vertrouwde omgeving kennis kan maken met een bijzonder verhaal. Een plek waar waargebeurde verhalen een podium krijgen om gehoord te worden en waar het zich opbouwt tot een archief vol emoties. Welkom bij project Zaal1!

LOOKBOOK

LecqDesign_Zaal1 (4).png
bottom of page