top of page

PKN Opwekking Grijpskerk

PKN Kerk

Gegevens:
Start project: Februari 2023
Ontwerp aangeleverd: Juli 2023
Ontwerp en tekeningen: Sander van der Lecq


Project
Opdrachtgever: PKN Kerk Grijpskerk
naam project: PKN Opwekking

Disclaimer: Dit project is binnen de kaders van de studie aangeleverd bij de opdrachtgevers. Over eventuele uitwerking kunnen wij helaas tot heden toe geen uitspraken over doen. Houd onze socials in de gaten!

Een plek waar mensen kunnen samenkomen om hun geloof te versterken en om het met elkaar te delen. Een plek die tevens geschikt is om zich te concentreren op hun relatie met god en waar het mogelijk is om te groeien binnen het geloof.

 

De kerk biedt een rustige en natuurlijke plek waar mensen kunnen focussen op de kracht, liefde en genade van god. De ruimtelijke vormgeving van de kerk zal een rustig beeld vormen waar verschillende zichtlijnen samenkomen op de plek van de dominee.

 

In combinatie met zachte materialen en kleuren die aansluiten op een uniek lichtplan waarin het opwekkingsgevoel sterk naar voren komt. Met het doel om uiteindelijk de kerk te verlaten en weer volop het vertrouwen in god te hebben en vol energie weer verder kan in het dagelijkse leven. Om terug te kunnen kijken naar een plek waar je duidelijk groeit binnen de normen en de waarden van het geloof en waar je zintuigen geprikkeld worden om een unieke ervaring te bieden. Bijvoorbeeld door de frisse geur van de planten en bloemen, en het zachte gevoel van de verschillende materialen afwerking.

 

Tot slot worden je ogen langs verschillende zichtlijnen naar een punt gestuurd en zal je de rust en stilte horen die versterkt wordt door de diverse akoestische oplossingen. Samenzijn, voor elkaar zijn en met elkaar zijn. Sta in contact met dat wat je lief is. Laat je overnemen door de kracht van licht en laat je ogen langs de lijnen.

Enscape_2023-06-22-21-25-07.png
bottom of page