top of page

L'hopster - Dorpsbrouwerij

Loppersum

Gegevens:
Start project: Juni 2023
Ontwerp aangeleverd: Januari 2024
Ontwerp en tekeningen: Sander van der Lecq
Tekeningen architectuur: René Wubs Architectuur


Project
Opdrachtgever: Mark & Lotte van der Stelt
naam project: Loppesheim
Locatie: Voormalige Lopster Kroon Loppersum


 

PROEFLOKAAL

Het Proeflokaal van Project Loppesheim wordt vormgegeven met een unieke combinatie van Ierse pub en bruin café sferen. De nadruk ligt op gezelligheid en warmte, waarbij donkere kleuren de toon zetten. De donkerkleurige bar, die harmonieert met de tweedehands stoelen, straalt een gezellige ambiance uit.

 

De bar is uitgerust met maar liefst 18 tapaansluitingen, waardoor er een uitgebreide selectie aan dranken kan worden aangeboden. Koperen accenten sieren de wanden op een rustieke wijze, wat een extra dimensie geeft aan de atmosfeer. De lambrisering, op ambachtelijke wijze aangebracht en elders in het pand herhaald, draagt bij aan de authentieke uitstraling.

De tafels zijn efficiënt verdeeld om de ruimte optimaal te benutten. Het podium, geschikt voor bijvoorbeeld singer-songwriters, kan worden uitgebreid met 8 extra plekken wanneer het niet in gebruik is. De verlichting varieert tussen spots en hanglampen, waardoor de sfeer eenvoudig kan worden aangepast aan verschillende gelegenheden.

Rondom de bar is voornamelijk hoog zitmeubilair aanwezig, aangezien bezoekers vaak rondom de bar samenkomen. Doorgangen naar andere delen van het pand, de brouwerij en het buitenterras zijn strategisch geplaatst, waardoor de ruimte een vloeiende verbinding heeft met verschillende elementen van het project.

De bestaande houten constructie is geïntegreerd in de bar, waarboven een opslagmogelijkheid voor fusten is gecreëerd. Deze integratie van de historische houten elementen geeft het proeflokaal een authentiek karakter. Kortom, de sfeer van het proeflokaal is warm, oud en uitnodigend, waardoor het de perfecte setting is voor een gezellig avondje uit.

We geven de opdrachtgever de tijd om het project op hun tempo te publiceren. Mede daarom stellen we op dit moment niet meer dan 3 beelden ter beschikking. Nog eventjes geduld om alle overige beelden te bekijken.

LecqDesign_Pub (9).jpg
bottom of page