top of page

Officier Veenhuizen

Whisky & Wijnbar

Stap binnen in een wereld waar de belevenis centraal staat! De belevenis die ervoor zorgt dat het ontmoeten en het samenkomen perfect gecombineerd wordt. Een plek die wordt gezien als het middelpunt van een prachtige omgeving met een zeer rijke geschiedenis. 

Gegevens:
Start project: September 2022
Ontwerp aangeleverd: Januari 2023
Ontwerp en tekeningen: Sander van der Lecq

Project

Opdrachtgever: Studieproject ter visie voor De Nieuwe Rentmeester Veenhuizen.
naam project: Officier Veenhuizen

Expositie data
- Voorjaar 2023 Veenhuizen
- Juli 2023 Deventer
- Januari 2023 Deventer (besloten)

 

Officier veenhuizen

In het najaar van 2022 heeft Lecq Design een visie opgesteld naar aanleiding van een onderzoek binnen het historische dorp Veenhuizen. In deze visie is de voormalige Rooms Katholieke kerk als uitgangspunt genomen en heeft het in deze kwestie een horeca bestemming gekregen. Dit betreft een visie voorstel voor de belanghebbende, bewoners en ondernemers binnen Veenhuizen en we spreken daarom niet over een definitief project. Binnen de muren van Lecq Design zien we eventuele uitvoering als een regelrechte droom, maar staan hierin niet in de positie om dit in gang te zetten. Het ontwerp en de inhoudelijke visie is voorgesteld aan de betreffende personen die uiteindelijk gaan beslissen over de invulling van de Rooms Katholieke Kerk. 

Op deze pagina maakt u kennis met deze bijzondere member en wordt u meegenomen in het complete proces en uiteindelijke ontwerp.

Kerk normaal met banken.png

START ONDERZOEK

Begin september 2022 zijn we als studiegroep gestart binnen het rijkvolle gebied van Veenhuizen. Hierin zijn we begonnen met het kennismaken met zowel de inwoners als de ondernemers. Gezien de privacygevoelige inhoud van dit onderzoek, is het helaas niet mogelijk om de inhoudelijke details hiervan te delen. 

Tijdens dit onderzoek zijn we in gesprek gegaan met zoveel mogelijk grote en kleine ondernemers binnen het dorp. Met als doel om zo een indruk te krijgen wat de invloed of bijvoorbeeld de bijdrage van een ondernemer is binnen Veenhuizen. Daarnaast hebben we verschillende willekeurige inwoners gesproken over hun kijk op de toekomst en eventuele wensen hierin. Uiteindelijk hebben we het volledige gebied verkend en zijn we letterlijk elke straat, weg of ander pad opgegaan om te kijken waar het ons bracht en wat het dorp te bieden had.

Na veel veldonderzoek, desk research, interviews, omgevingsonderzoek en overige methodes hebben wij deze resultaten gepresenteerd aan onze studie. 

Uiteindelijk zijn we in contact gekomen met de stichting De Nieuwe Rentmeester die eerder in het beheer waren gekomen van verschillende monumentale panden. 

Dit bracht ons kort gezegd naar drie verschillende panden als het Verenigingsgebouw, de koepelkerk en de voormalige Rooms-Katholieke Kerk. De stichting was benieuwd naar onze kijk op deze kenmerkende gebouwen. 

Sander Oldert Van der Lecq - Officier Veenhuizen - Presentatie renders (10).png
bottom of page